Vaihdelaatikon korjaus

Tarvitsetko palvelua Vaihdelaatikon korjaus?

Vastaanota tarjouksia työstä Vaihdelaatikon korjaus

Kilpailuta sopivin huolto helpommin


Jätä tarjouspyyntö palvelusta Vaihdelaatikon korjaus

Yli 100 miljoonaa euroa tarjouksia välitetty


Lisää tietoa aiheesta vaihdelaatikon korjaus


Vaihteisto

Vaihteisto välittää mekaanista momenttia kahden komponentin välillä. Autoissa vaihteistoa käytetään, koska liikkeelle lähdettäessä pyörät pyörivät hitaammin kuin suurella nopeudella ajettaessa. Ykkösvaihde antaa siis suurimman voiman hitaammalla moottorin pyörimisnopeudella, kun taas esimerkiksi kolmas vaihde tuottaa vetäville pyörille vähemmän voimaa suuremmalla pyörimisnopeudella, jolloin auto liikkuu suuremmalla nopeudella. 

Erilaisia vaihteistotyyppejä ovat mm.

  • Käsivalintainen eli manuaalinen vaihteisto
  • Perinteinen automaattivaihteisto
  • Käsinvalinnalla varustettu automaattivaihteisto
  • Suorakytkentävaihteisto (kaksoiskytkinvaihteisto)

Vaihteiston huoltaminen

Yleisin vaihdelaatikolle tehtävä huolto on vaihteistoöljynvaihto. Käsivaihteisiin vaihdelaatikkoihin öljyjä ei yleensä vaihdeta, mutta olisi suositeltavaa vaihtaa vähintään 50 000 - 200 000 kilometrin välein. Vaihdelaatikko pysyy tällöin paremmassa kunnossa ja vaihteiden vaihto on helpompaa. 

Automaattivaihdelaatikkoihin tulisi vaihtaa öljyt huolto-ohjelman tai suositusten mukaisesti, mikä voi vaihdella 20 000 ja 200 000 kilometrin välillä. Joissakin automaattivaihteistoissa on auton eliniän kestävät öljyt, mutta myös ne tulisi vaihtaa viimeistään 200 000 kilometrin kohdalla. Suosituksena voidaan pitää noin 50 000 kilometrin vaihtoväliä automaattisen vaihdelaatikon öljynvaihdolle, jos ei ole varmuutta huolto-ohjelman mukaisesti huoltovälistä.

Vaihteiston korjaaminen

Vaihteistovikojen syntymistä voidaan joissakin tapauksissa ennaltaehkäistä huoltamalla vaihteistoa säännöllisesti valmistajan ohjeiden mukaisesti. Vaihteiston korjaaminen edellyttää yleensä vian tutkimista. Toimimaton vaihteisto voi rutista tai paukkua vaihdetta vaihtaessa ja tiettyjä vaihteita voi olla vaikea saada päälle. Vaihteiston korjaaminen voikin monesti olla melko kallista puuhaa ja hyvin yleisesti koko vaihteisto joudutaan vaihtamaan. Vaihteiston toimimattomuutta voivat aiheuttaa esim. kuluneet synkronirenkaat tai laakerit. Vaihteisto-ongelmissa on aina syytä ottaa yhteyttä alan ammattilaiseen.

Automaattivaihteiston mahdollisia vikoja voivat olla esimerkiksi epätasaisesti vaihtuvat vaihteet tai nykivästi vaihtuvat vaihteet. Vaihteiden vaihto on hidasta tai vaihteistosta kuuluu epätavallisia ääniä tai värinää vaihdetta vaihtaessa tai ajaessa. Kyseiset viat voivat johtua automaattivaihteiston mekaanisesta viasta tai öljynlaadun heikkenemisestä. Huono öljy voi myös aiheuttaa auton ryntäilyä sekä vaihdetta vaihtaessa pysähtelyä.


Aloita huoltoliikkeiden vertailu tästä


Asiakkaiden tarjouspyyntöjä

Jätä tarjouspyyntö ja vastaanota alueesi tarjoukset

Kilpailuta huoltosi tästä

Tarvitsetko apua AutoJerryn käytössä?
Voit aloittaa palvelun käytön jättämällä
uuden tarjouspyynnön täältä >>

Jo yli 500 000 suomalaista käyttää AutoJerryä auton huoltamiseen!

Mikäli mieltäsi askarruttaa jokin, katso Asiakaspalvelu-sivumme josta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.