Oranssi rekka ja cooli kuski

Vappuna toiset saa ilmapalloja, Laura sai uuden oranssin rekan.

Meillä on yksi elämä, siispä unelmia kannattaa toteuttaa.

Maansiirtopuolella yhdistelmäajoneuvojen kuskeja on Pohjois-Suomessa toki muitakin, mutta taitavia naisia ei montaakaan.
Maarakennus Eskola Oy:n suvussa autoilijan ammatti ja vaihdekeppi siirtyy myös seuraavalle sukupolvelle – eli Laura Tuohinolle, kahden lapsen tekevälle ja reippaalle äidille.

Mitähän Laura tuumailee kysymyksiimme unelma-ammatista?

Kuka olet?

Laura, 31-vuotias ikuinen ”tyttö”, 2-lapsen äiti ja rekkakuski.

Mitä teet työksesi?

Ajan yhdistelmäajoneuvoa maansiirtohommissa Kuljetusliike Eskolalla.
 

Miksi olet valinnut kyseisen työn? Miten päädyit valintaan?

Teininä uhosin että varmasti en ala kuljetusalalle vaarini perustamaan perheyritykseen. Tein töitä karaoke-emäntänä, hierojana ja taksikuskina - mutta veri veti aina takaisin rekan rattiin. Olen ollut ratissa 13 vuotta, minulla on linja-autokortti ja 4 vuotta sitten suoritin kärrykortin.

Miten valintaasi on suhtauduttu?

Positiivisesti, kunnioittavasti ja kannustaen. Nainen pärjää auton ratissa hyvin. Tytöttelyä uskon pienikokoisena kuulevani lopun ikääni, mutta se voi väliin olla piristävääkin.

Minkälainen on tavallinen työpäiväsi?

Lähden liikkeelle kello 5 aamulla, kun lapset jäävät nukkumaan. Lounastauko on kello 11 aikaan. Työpäivä kestää 10 - 12 tuntia, ja se päättyy tilaajan tavoitteiden täytyttyä. Lastaan itse kuorman pyöräkoneella, ajelen montulta asemalle ja saman uudelleen. Ajomatkoilla hyvä handsfree laite on tärkeä ja puhelimessa on oltava kunnon akku. Radiokin pitää seuraa.

Lauran neuvo unelmien toteuttamiseen on:
Meillä on yksi elämä, siispä unelmia kannattaa toteuttaa. Sukupuoli ei rajaa sitä mitä voit tehdä, ei minulla eikä muillakaan. Kadut enemmän asioita, jotka jätit tekemättä ja kokematta.
Anna mennä.


OSALLISTU JA VOITA 100 € lahjakortti omalle lähikorjaamolle!

Kommentoimalla tätä esittelyä vähintään kolmella sanalla olet mukana arvonnassa. Kommentin on toki oltava positiivinen. Ja muistathan valita alla "Julkaise myös Facebookissa"Ja kun kilpaillaan pitäähän ne säännöt olla. Voit niitä lueskella tästä. :)


Tarvitsetko apua AutoJerryn käytössä?
Voit aloittaa palvelun käytön jättämällä
uuden tarjouspyynnön täältä >>

Jo yli 500 000 suomalaista käyttää AutoJerryä auton huoltamiseen!

Mikäli mieltäsi askarruttaa jokin, katso Asiakaspalvelu-sivumme josta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.