Auton maalaus

Tarvitsetko palvelua Auton maalaus?

Vastaanota tarjouksia työstä Auton maalaus

Kilpailuta sopivin huolto helpommin


Jätä tarjouspyyntö palvelusta Auton maalaus

Yli 100 miljoonaa euroa tarjouksia välitetty


Lisää tietoa aiheesta auton maalaus


Mitä auton maalaus oikeasti tarkoittaa?

Auton maalauksella voidaan tarkoittaa esimerkiksi koko auton maalausta, tai vain pientä maalipinnan korjausta. Molemmissa toimenpiteissä työvaiheet ovat pääosin samanlaiset, mutta maalattavan pinnan koko vain vaihtelee.

Maalaustyön tekeminen

Maalaustyö aloitetaan maalattavan auton huolellisella pesemisellä, erityistä huomiota täytyy kiinnittää mahdollisten rasvajäämien ja muun hankalasti lähtevän lian poistamiseen. Tämän jälkeen maalipintaa on helppo tarkastella ja löytää mahdolliset lommot ja naarmut. Joissakin tilanteissa on mahdollista suoristaa lommoja ilman, että maalipintaa tarvitsee työstää. Normaalisti työtä kuitenkin jatketaan hiomalla lommo tai lommot niin sanotusti esiin, jotta pintaa voidaan suoristaa kittaamalla. Syvissä lommoissa pintaa suoristetaan siihen sopivilla työkaluilla, jotta kittiä ei tarvitsisi käyttää kovinkaan paljoa.

Kittauksen jälkeen pinta hiotaan mahdollisimman hyvin, jotta maalipinnan alta ei näkyisi jälkeä kittauksesta. Tämän jälkeen siirrytään pohjamaalaukseen, jota ennen maalattava pinta hiotaan mataksi, jotta pohjamaali tarttuisi hyvin. Ennen pohjamaalia pöly poistetaan ja pinta pestään rasvanpoistoaineella. Hyvä pohjamaali suojaa korroosiolta ja helpottaa maalin tarttumista pintaan. Hyvin tehdyillä pohjatöillä varmistetaan, ettei korjattu alue pääse ruostumaan.

Jos autosta on korjattu vain tietty alue ja koko pintaa ei tarvitse maalata, voidaan autoon tehdä häivytysmaalaus. Häivytyksellä pyritään piilottamaan korjatun pinnan ja vanhan pinnan välinen sävyero. Ennen lopullista maalausta maalattava pinta pestään vielä kerran rasvanpoistoaineella ja puhdistetaan huolellisesti pölystä ja muusta irtoroskasta. Lopuksi pinta maalataan ja lakataan sopivaksi.


Aloita huoltoliikkeiden vertailu tästä


Asiakkaiden tarjouspyyntöjä

Jätä tarjouspyyntö ja vastaanota alueesi tarjoukset

Kilpailuta huoltosi tästä

Tarvitsetko apua AutoJerryn käytössä?
Voit aloittaa palvelun käytön jättämällä
uuden tarjouspyynnön täältä >>

Jo yli 500 000 suomalaista käyttää AutoJerryä auton huoltamiseen!

Mikäli mieltäsi askarruttaa jokin, katso Asiakaspalvelu-sivumme josta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.