Ilmansuodattimen vaihto

Tarvitsetko palvelua Ilmansuodattimen vaihto?

Vastaanota tarjouksia työstä Ilmansuodattimen vaihto

Kilpailuta sopivin huolto helpommin


Jätä tarjouspyyntö palvelusta Ilmansuodattimen vaihto

Yli 100 miljoonaa euroa tarjouksia välitetty


Lisää tietoa aiheesta ilmansuodattimen vaihto


Ilmansuodatin kuuluu autosi säännöllisesti vaihdettaviin osiin. Yleensä ilmansuodatin vaihdetaan määräaikaishuollossa, mikäli se on merkitty autovalmistajan sen hetken huolto-ohjelmaan. Raitisilmansuodatin vaihdetaan yleensä samalla kertaa ilmansuodattimen kanssa, mikäli sellainen autossa on. 

Ilmansuodattimen tehtävä on nimensä mukaisesti suodattaa moottoriin menevä ilma, jotta polttoaineen palaminen olisi mahdollisimman tehokasta. Pienten hiukkasten lisäksi ilmansuodatin estää suurempien likapartikkelien imeytymisen moottoriin. Paraskaan ilmansuodatin ei kuitenkaan täysin kykene suodattamaan kaikkea ilmassa olevaa likaa ja sitä päätyy hieman moottoriin. Likainen ilmansuodatin ei hoida tehtäväänsä enää kovin tehokkaasti ja tämä voi näkyä auton kasvaneena kulutuksena tai jopa tehottomuutena autossa.

Raitisilmansuodatin suodattaa puolestaan ohjaamoon tulevan ilman, jotta auton sisätiloissa oleva ilma olisi puhtaampaa. Raitisilmansuodattimen likaantuessa voi auton puhaltimen moottorin teho tuntua heikolta tai kostealla kelillä huuru ei poistu kunnolla ikkunoista. Raitisilmansuodattimia on kahta päätyyppiä, tavanomainen paperisuodtin ja aktiivihiilisuodatin, joka kykenee poistamaan myös osan ulkoa sisään tulevista pahoista hajuista.


Aloita huoltoliikkeiden vertailu tästä


Asiakkaiden tarjouspyyntöjä

Jätä tarjouspyyntö ja vastaanota alueesi tarjoukset

Kilpailuta huoltosi tästä

Tarvitsetko apua AutoJerryn käytössä?
Voit aloittaa palvelun käytön jättämällä
uuden tarjouspyynnön täältä >>

Jo yli 500 000 suomalaista käyttää AutoJerryä auton huoltamiseen!

Mikäli mieltäsi askarruttaa jokin, katso Asiakaspalvelu-sivumme josta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.