Määräaikaishuolto

Tarvitsetko palvelua Määräaikaishuolto?

Vastaanota tarjouksia työstä Määräaikaishuolto

Kilpailuta sopivin huolto nopeasti


Jätä tarjouspyyntö palvelusta Määräaikaishuolto

Yli 100 miljoonaa euroa tarjouksia välitetty

Lisää tietoa aiheesta Määräaikaishuolto


Mikä on määräaikaishuolto?

Määräaikaishuolto on yleensä laajempi kilometri- tai aikaperusteinen huolto, joka tehdään autonvalmistajan määrämän huolto-ohjelman mukaisesti. Vaihdettavat osat riippuvat automerkistä, mutta yleensä määräaikaishuolto sisältää enemmän vaihdettavia osia kuin vuosihuolto. Määräaikaishuollossa vaihdetaan aina öljyt, öljynsuodatin ja mahdolliset raitisilmansuodattimet.

Muut tarkastus- ja huoltotoimenpiteet vaihtelevat eri automerkkien välillä, ja esimerkiksi vaihteistoöljyn ja sytytystulppien vaihto voivat kuulua näihin toimenpiteisiin. Lisäksi määräaikaishuollossa käydään läpi erinäisiä tarkastuskohteita liittyen auton hallintalaitteisiin ja alustaan ajoturvallisuuden varmistamiseksi ja mahdollisten isompien rikkoontumisten välttämiseksi. Tämän vuoksi onkin tärkeää, että määräaikaishuollot tehdään ajoissa ja valmistajan määräämän ohjelman mukaisesti.

Määräaikaishuollon väli voi olla merkistä ja mallista riippuen 15000–30000 ajokilometriä tai vaihtoehtoisesti 1–2 vuotta.

Määräaikaishuolto on hinnaltaan yleensä kalliimpi kuin vuosihuolto.

Mikä on vuosihuolto?

Jos autolla ajetaan vähän ja määräaikaishuoltojen väli venyy, on hyvä tehdä välihuoltona tai ylläpitohuoltona niin sanottu vuosihuolto. Yleensä vuosihuolto tehdään ennen talvea ja siitä käytetään myös nimitystä talvihuolto. Toinen suosittu ajankohta vuosihuollolle on kevät.

Vuosihuoltoa varten ei ole määritelty merkkikohtaisesti vaihdettavia osia tai nesteitä, vaan kaikki auton toimivuuden kannalta olennaiset viat ja puutteet huolletaan. Vuosihuollossa tarkastetaan auton yleinen kunto. Lisäksi siihen kuuluu yleensä ainakin moottoriöljyn ja öljynsuodattimen vaihto sekä nesteiden tarkastaminen (esimerkiksi pissapoika, jäähdytinneste ja jäähdytinnesteen pakkaskesto). Vuosihuollolla pyritään siihen, että auto toimii varmasti ympäri vuoden.


Aloita huoltoliikkeiden vertailu tästä


Asiakkaiden tarjouspyyntöjä

Jätä oma tarjouspyyntö ja vastaanota alueesi tarjoukset