Öljynvaihto

Tarvitsetko palvelua Öljynvaihto?

Vastaanota tarjouksia työstä Öljynvaihto

Kilpailuta sopivin huolto helpommin


Jätä tarjouspyyntö palvelusta Öljynvaihto

Yli 100 miljoonaa euroa tarjouksia välitetty


Lisää tietoa aiheesta öljynvaihto


Säännöllinen öljynvaihto on autosi tärkeimpiä huoltotoimenpiteitä

Auton moottorin öljyt tulee vaihtaa säännöllisesti, jotta moottorin voitelu säilyy tehokkaana. Näin varmistetaan moottorin mahdollisimman pitkä elinikä. Öljyn tehtävänä on voidella moottoria ja suojata osia mekaaniselta kulumiselta. Vanha öljy tai liian vähäinen öljymäärä kuluttaa nopeasti auton moottoria, ja öljynvaihdon laiminlyöminen voi pahimmillaan aiheuttaa moottoririkon.

Öljynsuodatin vaihdetaan aina öljynvaihdon yhteydessä

Öljynvaihdon yhteydessä vaihdetaan aina myös öljynsuodatin, jonka tehtävänä on pitää öljy puhtaana siihen kuulumattomista ainesosista. Ilman toimivaa suodatinta öljynkierto heikkenee tai moottoriin pääsee partikkeleita, jotka voivat johtaa moottorin vaurioitumiseen. Suodatin on edullinen varaosa, joka miltei aina sisältyy korjaamon mainostamiin öljynvaihtotarjouksiin.

Öljynvaihto työnä

Öljynvaihdossa autosta imetään tai valutetaan öljypohjan kautta vanhat öljyt pois. Samalla useimmista autoista poistetaan öljynsuodatin. Kun öljy on poistettu, asennetaan uusi öljynsuodatin paikoilleen ja suljetaan öljypohjan tulppa uuden tiivisteen kanssa. Tämän jälkeen moottoriin lisätään uudet öljyt tehtaan antamien ohjeiden mukaan. Tarvittava öljymäärä riippuu auton ja sen moottorin mallista. Pieniin moottoreihin menee noin neljä litraa öljyä, kun taas isommat moottorit voivat tarvita jopa yli kahdeksan litraa öljyä.

Vaihda öljyt ainakin kerran vuodessa

Öljyt tulisi vaihtaa vähintään valmistajan suositteleman aikavälin mukaisesti. Ammattilaiset suosittelevat kuitenkin öljynvaihtoa hieman tiheämmin, sillä esimerkiksi suuret tai erittäin hitaat ajonopeudet ruuhkissa kuluttavat öljyä nopeammin. Lisäksi Suomen vaihtelevat lämpötilat aiheuttavat tavallista nopeampaa öljyn "kulumista", jolloin sen tärkeät voiteluominaisuudet heikkenevät. 

Varsinkin Suomen olosuhteissa öljynvaihtoväli venyy usein liian pitkäksi! Öljyt olisikin tärkeää vaihtaa vähintään vuoden tai 10 000–15 000 kilometrin välein. Joissakin ajoneuvoissa käytetään longlife-öljyä, jonka tulisi kestää erityisen pitkiä vaihtovälejä, mutta on suositeltavaa vaihdattaa tällaistenkin ajoneuvojen öljyt useammin kuin valmistaja suosittelee. Jos ei ole varma, millaiset öljyt autoon kuuluu vaihtaa, huoltamon työntekijät osaavat neuvoa asiantuntevasti oikean öljyn valinnassa.

 

 


Aloita huoltoliikkeiden vertailu tästä

Lisää aiheesta


Asiakkaiden tarjouspyyntöjä

Jätä tarjouspyyntö ja vastaanota alueesi tarjoukset

Kilpailuta huoltosi tästä

Tarvitsetko apua AutoJerryn käytössä?
Voit aloittaa palvelun käytön jättämällä
uuden tarjouspyynnön täältä >>

Jo yli 500 000 suomalaista käyttää AutoJerryä auton huoltamiseen!

Mikäli mieltäsi askarruttaa jokin, katso Asiakaspalvelu-sivumme josta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.