Vetokoukun asennus

Tarvitsetko palvelua Vetokoukun asennus?

Vastaanota tarjouksia työstä Vetokoukun asennus

Kilpailuta sopivin huolto helpommin


Jätä tarjouspyyntö palvelusta Vetokoukun asennus

Yli 100 miljoonaa euroa tarjouksia välitetty


Lisää tietoa aiheesta Vetokoukun asennus


Vetokoukku

Vetokoukku, vetolaite tai peräkoukku on ajoneuvon ja perävaunun tai toisen vedettävän ajoneuvon välinen mekaaninen kytkinlaite. Se on kiinnitetty vetävän ajoneuvon runkoon, korin kantavaan osaan tai alustaan, jotta vedettävä perävaunu tai ajoneuvo voidaan kiinnittää siihen. Vetolaitteeseen kuuluvat myös osat, joilla varsinainen kytkinlaite kiinnitetään tai sitä säädetään.

Vetokoukun asentaminen

Vetokoukkuja on erilaisia: kiinteitä (halvin vaihtoehto), irrotettavia ja taitettavia (kallein vaihtoehto).

Toimenpiteeseen aikaa menee noin 2-5 tuntia automallista riippuen ja hinnaksi tulee vetokoukun ja sähkösarjan hinta, joka on noin 200 eurosta ylöspäin. Vetokoukun täytyy kuitenkin olla nykystandardien mukainen, jotta auto voidaan katsastaa.

Nykyaikaisiin autoihin on yleensä asennettava autokohtainen sähkösarja sähköpistoketta varten ja joissain autoissa joudutaan autoa ohjelmoimaan uudelleen testerilaitteella. Nykyään sähköpistokkeet ovat 13 napaisia, ja vanhempaa 7 napaista liitintä on mahdollista käyttää 13 napaisen kanssa tarkoitukseen tehdyn apapterin avulla. Tällöin kuitenkin esimerkiksi osa matkailuvaunun valoista voi jäädä käyttämättä, esimerkiksi sumuvalot tai peruutusvalot.


Aloita huoltoliikkeiden vertailu tästä


Asiakkaiden tarjouspyyntöjä

Jätä tarjouspyyntö ja vastaanota alueesi tarjoukset

Aiheeseen liittyviä sivujaKilpailuta huoltosi tästä