Uusien autojen huoltolaskut suurempia

Vanhemmat autot ovat edullisempia huoltaa kuin uudemmat autot. Tämä käy ilmi oheisesta kuvaajasta, jossa on verrattu eri auton vuosimallien huoltojen, korjausten ja muiden AutoJerryssä välitettyjen töiden keskihintoja.

Osasyynä huoltojen keskihintojen eroon on muun muassa uusien autojen tekninen monimutkaisuus vanhempiin autoihin verrattuna sekä hieman kattavammat määräaikaishuollot, jotka tehdään tarkemmin juuri valmistajan ohjeiden mukaan. Kuvaajasta nähdään myös, että 2016 käyttöönotettujen autojen huoltojen keskihinta nousee huomattavasti aiempiin vuosimalleihin verrattuna. Uusiin autoihin asennettavat kalliit lisävarusteet kuten webastot ja vetokoukut selittävät suurimman osan tästä hinnannoususta.

Allaolevassa kuvaajassa on siis kuvattu auton huoltojen keskihinnat vuosimalleittain. Tiedot perustuvat AutoJerry.fi-palvelussa välitettyihin 300 000 huoltotarjoukseen. Tarjouksia on välitetty noin 1000 automallille ja vertailussa olevat huoltotarjoukset ovat peräisin palvelun 1300 autokorjaamolta.