Ajatko sinäkin tulevaisuudessa sähköautolla?

Tulevaisuuden liikenteen haasteet ovat sekä teknisiä että asenteellisia. Sähköautot ovat hitaasti lyömässä itseään läpi, mutta niiden todellista läpimurtoa saadaan vielä odottaa. Kuluttajia ovat erityisesti askarruttaneet sähköautojen akkujen kesto ja sähköisen voimansiirron vahvuus.

Myynnissä näkyy kuitenkin jo se, että sähköautojen laatuvaikutelma on parantunut auton ostajien mielissä. Europassa sähköautoja myydään koko ajan enemmän, ja myyntilukuja ovat nostaneet esimerkiksi BMW i3 ja Teslan Model S.

Sähköautot ovat suosittuja siellä, missä valtio tarjoaa niiden omistajille kannustimia. Esimerkiksi Norjassa sähköautot ovat erittäin suosittuja, sillä ostajalle tarjotaan jopa 11 500 euron arvoista kannustinta. Suomessa sähköauton ostaja ei vielä hyödy rahallisesti, ja autojen latauspisteitä on tarjolla melko vähän.

Huhtikuun puolessavälissä Monacon autonäyttelyssä esiteltiin tuhannen kilowatin tehoisella voimalinjalla varustettu sähköauto Toroidion 1MW. Erittäin tehokas sähköauto on sekä suunniteltu että toteutettu Suomessa, myös projektin rahoitus on kokonaan kotimaista.

Toroidion Oy:n toimitusjohtajana toimii Pasi Pennanen, joka on aikaisemmin työskennellyt automuotoilijana esimerkiksi Hondalla ja Jaguarilla. Pennanen on tiiminsä kanssa käyttänyt neljä vuotta supersähköauton konseptin suunnittelemiseen.

Auton tekniikasta ei vielä ole annettu tarkkaa tietoa, mutta sen kerrotaan olevan edistyksellistä. Koska patentointiprosessi on vielä kesken, Toroidion moottoreista, akusta tai voimalinjan tekniikasta on annettu hyvin maltillisesti tietoa julkisuuteen. Niiden hyötysuhteen kerrotaan kuitenkin olevan erittäin hyvä ja jäähdytystarpeen vähäinen.

Mullistaako Toroidion sähköautoilun tulevaisuuden? Jäämme innolla odottamaan lisätietoa ja toivotamme onnea ja menestystä suomalaiselle yritykselle!

Lähteet: Moottori-lehti, Helsingin Sanomat, Tekniikan maailma


OSALLISTU JA VOITA 100 € lahjakortti omalle lähikorjaamolle!

Kommentoimalla tätä esittelyä vähintään kolmella sanalla olet mukana arvonnassa. Kommentin on toki oltava positiivinen. Ja muistathan valita alla "Julkaise myös Facebookissa"Ja kun kilpaillaan pitäähän ne säännöt olla. Voit niitä lueskella tästä. :)


Tarvitsetko apua AutoJerryn käytössä?
Voit aloittaa palvelun käytön jättämällä
uuden tarjouspyynnön täältä >>

Jo yli 500 000 suomalaista käyttää AutoJerryä auton huoltamiseen!

Mikäli mieltäsi askarruttaa jokin, katso Asiakaspalvelu-sivumme josta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.