Koira reissussa

Kun autossa matkustaa myös koira, on tärkeää huolehtia sekä matkustajien että koiran turvallisuudesta.
 

Kalteri tai verkko pitää koiran poissa matkustamosta ja tuo lisäturvaa
esimerkiksi äkkijarrutustilanteessa. (Kuva: lemmikille.com)
 

Jos auton tavaratila on avoin ja tarpeeksi tilava, koira voi matkustaa siellä. Tavaratilan ja matkustamon välissä tulee olla koiraverkko, ja usein tavaratilan liukas pohja vaatii alustaksi jonkin liukumattoman pehmusteen. Halutessaan tavaratilaan voi hankkia kiinteän koirankuljetushäkin.

Koiran matkustaessa takapenkillä se täytyy kiinnittää auton turvavöihin turvavaljailla, joita löytyy useiden eri valmistajien valikoimista. Laadukkaat valjaat ovat tehty leveästä ja kestävästä turvavyö- tai kuormansidontanauhasta, joten mahdollisessa kolaritilanteessa turvavaljaat jakavat koiraan kohdistuvat voimat laajoille alueille. Koiraa ei saa koskaan kiinnittää turvavöihin pelkästä kaulapannasta!
 

Autokäyttöön tarkoitetuissa valjaissa koiran on turvallista matkustaa. (Kuva: Zooplus.fi)
 

Älä jätä koiraa kuumaan autoon!

Jos koira pelkää autossa matkustamista, voi se aiheuttaa oksentamista ja levottomuutta. Koira kannattaa totuttaa autossa matkustamiseen vähitellen, ja tehdä matkustamisesta mahdollisimman miellyttävää. Tarvittaessa koiran matkapahoinvointiin voi ostaa erilaisia valmisteita eläinlääkäriltä, apteekista tai eläinkaupasta.

Varsinkin pentukoirat voivat olla alttiita matkapahoinvoinnille. Koiranpennun tasapainoelin ei ole vielä välttämättä tarpeeksi kehittynyt, ja pahoinvointi voi yllättää lyhyilläkin automatkoilla. Tämä menee ohi kuitenkin koiran kasvaessa. Koira kannattaa totuttaa autossa matkustamiseen jo pennusta.

Muistathan, että aurinkoisella säällä, vaikka ulkona tuulisikin, voi auton sisälämpötila nousta huomattavan korkeaksi. Älä siis jätä koiraa autoon kauppareissun ajaksi! Jos koira kuitenki on aivan välttämätöntä jättää autoon: parkkeeraa autosi varjoon, jätä kaikki ikkunat raolleen, äläkä viivy muutamaa minuuttia kauempaa. Lämpötila kohoaa auton sisällä todella nopeasti ja voi koitua koiralle kohtalokkaaksi.
Pidemmillä automatkoilla tarjoa koirallesi vettä tauoilla sekä anna myös koiran jaloitella ja suorittaa tarpeensa.

TURVALLISTA MATKAA!

Mukavaa matkaa toivottelevat Retu ja Jekku.


OSALLISTU JA VOITA 100 € lahjakortti omalle lähikorjaamolle!

Kommentoimalla tätä esittelyä vähintään kolmella sanalla olet mukana arvonnassa. Kommentin on toki oltava positiivinen. Ja muistathan valita alla "Julkaise myös Facebookissa"Ja kun kilpaillaan pitäähän ne säännöt olla. Voit niitä lueskella tästä. :)


Tarvitsetko apua AutoJerryn käytössä?
Voit aloittaa palvelun käytön jättämällä
uuden tarjouspyynnön täältä >>

Jo yli 500 000 suomalaista käyttää AutoJerryä auton huoltamiseen!

Mikäli mieltäsi askarruttaa jokin, katso Asiakaspalvelu-sivumme josta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.