Ajokorttivaatimukset perävaunun vetämiseen

Eihän sitä peräkärryä kortilla vedetä – kuljettajan korttivaatimukset kannattaa silti tarkistaa ennen liikenteeseen lähtemistä.

B-luokan ajokortilla saa ajaa henkilö- tai pakettiautoa, johon on kytketty kokonaismassaltaan enintään 750 kiloa painava kevytperävaunu. Tällöin yhdistelmän kokonaismassa saa olla korkeintaan 4250 kiloa. Perävaunun kokonaismassa voi olla yli 750 kiloa, mutta silloin yhdistelmän kokonaismassan pitää olla vähemmän kuin 3500 kg.

BE-luokan ajokortilla saa kuljettaa henkilö- tai pakettiautoa, jossa on kytkettynä kokonaismassaltaan enintään 3500 kiloa painava perävaunu.

B/96-yhdistelmän ajokortti oikeuttaa ajamaan sellaista ajoneuvoyhdistelmää, jossa perävaunun kokonaismassa ylittää 750 kg ja ajoneuvoyhdistelmän kokonaismassa on korkeintaan 4250 kiloa.

Usein henkilöautojen suurimmat sallitut perävaunumassat ovat ajokorttiluokkien vaatimuksia pienempiä – siksi onkin hyvä tarkistaa kuormien suuruudet aina auton rekisteröintitodistuksesta! Auton kokonaismassatieto löytyy yleensä rekisteröintitodistuksen I-osasta.

Lähteet: Trafi, Tuulilasi


OSALLISTU JA VOITA 100 € lahjakortti omalle lähikorjaamolle!

Kommentoimalla tätä esittelyä vähintään kolmella sanalla olet mukana arvonnassa. Kommentin on toki oltava positiivinen. Ja muistathan valita alla "Julkaise myös Facebookissa"Ja kun kilpaillaan pitäähän ne säännöt olla. Voit niitä lueskella tästä. :)


Tarvitsetko apua AutoJerryn käytössä?
Voit aloittaa palvelun käytön jättämällä
uuden tarjouspyynnön täältä >>

Jo yli 500 000 suomalaista käyttää AutoJerryä auton huoltamiseen!

Mikäli mieltäsi askarruttaa jokin, katso Asiakaspalvelu-sivumme josta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.