Moottorikelkkoja ja muotoilua, teollista ja teknistä naisenergiaa

Marjo Kujala voi olla suunnitellut moottorikelkkasi? Tai jonkun muun räyhäkkään miehisen vempeleen, jolla kurvailet tai jota käytät päivittäin.
Tekninen ja teollinen muotoilu näkyy kaikkialla arjessamme, ja monen tuotteen takana on nainen. Vuoden 2014 vuoden teolliseksi muotoilijaksikin on valittu, kukapas muu kuin Kirsi Svärd

Kuka olet?

Olen Marjo Kujala, 27-vuotias ja kotoisin Keminmaasta, nyt jälleen oululainen.

Mitä teet työksesi?

Olen teollinen muotoilija. Aloitin vastikään työn luovassa toimistossa Pinto design. Toimisto tarjoaa palveluita tuotesuunnitteluun, tila- ja retail-suunnitteluun sekä graafiseen suunnitteluun. Aikaisemmin olen työskennellyt mm. Rovaniemellä BRP Finland Oy:n (moottorikelkkatehdas) tuotekehityksessä.

Miksi olet valinnut kyseisen työn? Miten päädyit valintaan?

Ammatin valinta tapahtui vahingossa, mutta osui nappiin. Lapsuudessani harrastin piirtämistä ja maalaamista, mutta se harrastus oli jo jäänyt, kun hain luovalle, mutta tekniselle alalle.

Jo opiskelujeni alkuvuosina kiinnostuin kulkuneuvosuunnittelusta, ja pääsin gradutyöhön ja sitä kautta kelkkatehtaalle (BRP). Muotoilutoimistotyö innosti vaihtelevuuden ja projektihaasteiden vuoksi.

Reilusti mukaan miehisellekin alalle, tekniikka ei pure!

Miten valintaasi on suhtauduttu?

Valintaani on suhtauduttu hyvin. Kiinnostukseni kulkuneuvojen suunnitteluun aiheuttaa lisäkysymyksiä, erityisesti miehiltä, ja usein saan naisena selitellä "outoa" mieltymystäni esimerkiksi automuotoiluun ja räyhäköihin / maskuliinisiin ajoneuvoihin.

Minkälainen on tavallinen työpäiväsi?

Muotoilutoimistossa tavallinen työpäiväni koostuu tuotteiden konseptisuunnittelusta, 3D-mallintamisesta tai tuotemallinnusten renderöinnistä. 3D-mallinnuksessa tuotteeseen tulee mukaan tarkemmat tekniset määrittelyt (materiaalit, valmistusmenetelmät) ja mitoitus. Valmiista 3D-tuotemallinnuksesta muokataan esityskuvia esimerkiksi markkinointikäyttöön.

Pienen osan työajastani teen myös B2B -myyntiä, johon kuuluu uusien asiakkaiden etsiminen, yritysvierailut sekä tarjoukset.

Reilusti mukaan miehisellekin alalle, tekniikka ei pure

Marjon mukaan perinteisesti miehinen ympäristö on usein myös reilu ja suora. Asialliset asiat käsitellään ja huomioidaan, mutta tytöttelyn voi antaa mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

OSALLISTU JA VOITA 100 € lahjakortti!

Kommentoimalla tätä esittelyä vähintään kolmella sanalla olet mukana arvonnassa. Kommentin on toki oltava positiivinen. Ja muistathan valita alla "Julkaise myös Facebookissa"Ja kun kilpaillaan pitäähän ne säännöt olla. Voit niitä lueskella tästä. :)


Tarvitsetko apua AutoJerryn käytössä?
Voit aloittaa palvelun käytön jättämällä
uuden tarjouspyynnön täältä >>

Jo yli 500 000 suomalaista käyttää AutoJerryä auton huoltamiseen!

Mikäli mieltäsi askarruttaa jokin, katso Asiakaspalvelu-sivumme josta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.