Auton lisävarusteet

Tarvitsetko palvelua Auton lisävarusteet?

Vastaanota tarjouksia työstä Auton lisävarusteet

Kilpailuta sopivin huolto helpommin


Jätä tarjouspyyntö palvelusta Auton lisävarusteet

Yli 100 miljoonaa euroa tarjouksia välitetty


Lisää tietoa aiheesta auton lisävarusteet


Auton lisävarusteet

Sekä uusiin että vanhoihin autoihin on mahdollista asentaa monenlaisia lisävarusteita. Lisävarusteet tuovat mukavuutta ja turvallisuutta autolla ajamiseen.

Lisävalot

Lisävalot tuovat huomattavan paljon näkyvyyttä pimeällä ja näin parantavat liikenneturvallisuutta. Lisävalojen asennus kannattaa antaa ammattilaisen tehtäväksi, sillä väärin asennettuina lisävalot voivat olla turvallisuusriski niin itselle kuin muille tielläliikkujille. Lisävalojen kirkkaudesta ja asennuksesta on myös säädöksiä, jotka kannattaa tarkistaa yhdessä korjaamoammatilaisen kanssa. 

Lohkolämmitin ja sisätilan pistoke

Moottorin esilämmitys talvella on helppo ja järkevä tapa säästää moottoria ja lompakkoa. VTT on tutkinut, että yksi pakkaskäynnistys ilman esilämmitystä vastaa kuudensadan kilometrin ajoa. Moottorin esilämmitys säästää rahaa myös lyhyellä aikavälillä: sen minkä maksat sähkölaskuna, tienaat korkojen kera takaisin lämpimän moottorin pienempänä polttoaineen kulutuksena.

Yleisin moottorin esilämmitin on lohkolämmitin. Lohkolämmitin on vastuselementti, joka asennetaan moottorin sylinterilohkon nestetilaan. Kun lohkolämmittimeen kytketään verkkosähkö, vastuselementti kuumenee ja alkaa lämmittää moottorin jäähdytinnestettä ja näin esilämmittää moottorin. 

Muita moottorin esilämmittimiä ovat letkulämmitin, säteilylämmitin ja öljypohjaan asennettava säteilylämmitin.

Kun autoon asennetaan moottorin esilämmitin, siihen asennetaan usein samalla myös johdotus auton sisätilan pistokkeelle. Auton sisätilan pistoke saa sähkön haaroittimen kautta moottorin esilämmittimen sähkönsyötöstä. Sisätilan pistoketta käytetään auton sisätilan esilämmittämiseen. Sisätilan esilämmitys on ajomukavuutta ja ajoturvallisuutta lisäävä tekijä. Turvallisuus lisääntyy, kun ikkunat pysyvät sulina ja näkyvyys paranee talvella.

Katso myös lohkolämmittimen asennuksen hinta.

Webasto

Webasto on markkinajohtaja polttoainekäyttöisissä moottoreiden esilämmittimissä. Webasto on kun "saksien Fiskars", "imureiden Hoover" tai "tehosekoittimien Pamix", eli sanasta "Webasto" on ainakin Suomessa tullut synonyymi polttoainekäyttöisille moottorilämmittimille. Webasto toimii auton omalla polttoaineella, eikä tarvitse ulkoista verkkovirtaa. Polttomoottorin käyttämä vähäinen sähkö otetaan auton akusta, joten on syytä huolehtia että auton akku on kunnossa Webastoa käytettäessä.

Webasto tarjoaa luksusmukavuutta talviseen ajoon, ja sitä voi käyttää myös kaukosäätimellä tai jopa älypuhelinohjaimella. Lisäksi Webasto on nopeampi kuin sähkökäyttöiset moottorin esilämmittimet, yleensä 20 minuuttia lämmitystä riittää. Webastolla lämmitetään tavallisesti myös auton sisätilaa, ilman huolta verkkovirtasulakkeiden ylikuormittumisesta. Eberspächer on "se toinen" polttoainekäyttöinen esilämmitin. Eberspächer ja Webasto ovat molemmat saksalaista alkuperää. Webasto- tai Eberspächer-lämmittimen asennus kannattaa suorittaa korjaamolla, jolla on soveltuvat testauslaitteet lämmittimille. Täältä löydät Webaston asennuksen hintoja.


Aloita huoltoliikkeiden vertailu tästä


Asiakkaiden tarjouspyyntöjä

Jätä tarjouspyyntö ja vastaanota alueesi tarjoukset

Kilpailuta huoltosi tästä

Tarvitsetko apua AutoJerryn käytössä?
Voit aloittaa palvelun käytön jättämällä
uuden tarjouspyynnön täältä >>

Jo yli 500 000 suomalaista käyttää AutoJerryä auton huoltamiseen!

Mikäli mieltäsi askarruttaa jokin, katso Asiakaspalvelu-sivumme josta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.