Jarrusatulan korjaus

Tarvitsetko palvelua Jarrusatulan korjaus?

Vastaanota tarjouksia työstä Jarrusatulan korjaus

Kilpailuta sopivin huolto helpommin


Jätä tarjouspyyntö palvelusta Jarrusatulan korjaus

Yli 100 miljoonaa euroa tarjouksia välitetty


Lisää tietoa aiheesta jarrusatulan korjaus


Jarrusatulat ovat jarrujen osa, joissa sijaitsevat jarrumännät. Jarrutettaessa jarruneste puristaa mäntiä paloja vasten, jotka taas puristuvan levyjä vasten saaden nopeuden hiljenemään. Ajan kanssa jarrusatuloissa olevat tiivisteet voivat kulua huonokuntoisiksi ja jarrumännän pinnoille pääsee epäpuhtauksia satulan sisään. Tällöin jarrut saattavat alkaa jumiutua ja jäädä esimerkiksi laahaamaan jarrutuksen päätteeksi. Jarrusatulan korjauksessa on satula irroitettava autosta, purettava kokonaan ja puhdistettava tarkasti, sekä myös tiivisteet on uusittava.

Kun satula on irrotettu, irroitetaan tiivisteet ja mäntä satulasta ja puhdistetaan lika/ruoste mahdollisimman hyvin jarrusylinterin ja männän pinnoilta ja satulan kanavista. Tämän jälkeen satula voidaan kasata uusilla tiivisteillä ja asentaa takaisin autoon. Jarrunesteet on myös erittäin suositeltava vaihtaa kokonaan samalla kertaa, koska satulan irroittamisen jälkeen on jarrujärjestelmä vähintäänkin ilmattava. Joissain tapauksissa voi satulan kunto olla jo niin huono, että parempi ratkaisu on uusia kokonaan uusi satula osineen.

Jarrusatulan korjauksen hinta vaihtelee auton tyypin mukaan. Mitä isompi/tehokkaampi auto, sitä isommat jarrut/monimutkaisemmat jarrut yleensä ovat. Tällöin myös uudet tiivisteet voivat olla kalliimpia, sillä tehokkaiden autojen jarruissa voi olla useita mäntiä ja tällöin myös työtä vaaditaan enemmän. Pelkkänä työaikana ajateltuna on todennäköisesti halvempaa asentaa suoraan uusi satula vanhan tilalle, mutta osien puolesta yleensä tiivistesarja tulee halvemmaksi kuin kokonaan uusi satula.


Jarrunesteen säännöllisellä vaihtamisella voidaan osaltaan pitää huoli siitä, ettei ruostetta tai muuta korroosiota pääse kertymään satulan sisään huonokuntoisen jarrunesteen vuoksi.


Aloita huoltoliikkeiden vertailu tästä


Asiakkaiden tarjouspyyntöjä

Jätä tarjouspyyntö ja vastaanota alueesi tarjoukset

Kilpailuta huoltosi tästä

Tarvitsetko apua AutoJerryn käytössä?
Voit aloittaa palvelun käytön jättämällä
uuden tarjouspyynnön täältä >>

Jo yli 500 000 suomalaista käyttää AutoJerryä auton huoltamiseen!

Mikäli mieltäsi askarruttaa jokin, katso Asiakaspalvelu-sivumme josta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.