Jarrusatulan vaihto

Tarvitsetko palvelua Jarrusatulan vaihto?

Vastaanota tarjouksia työstä Jarrusatulan vaihto

Kilpailuta sopivin huolto helpommin


Jätä tarjouspyyntö palvelusta Jarrusatulan vaihto

Yli 100 miljoonaa euroa tarjouksia välitetty


Lisää tietoa aiheesta jarrusatulan vaihto


Jarrusatulat ovat jarrujen osa, joissa sijaitsevat jarrumännät. Jarrutettaessa jarruneste puristaa mäntiä paloja vasten, jotka taas puristuvan levyjä vasten saaden nopeuden hiljenemään. Ajan kanssa jarrusatuloissa olevat tiivisteet voivat kulua huonokuntoisiksi ja jarrumännän pinnoille pääsee epäpuhtauksia satulan sisään. Tällöin jarrut saattavat alkaa jumiutua ja jäädä esimerkiksi laahaamaan jarrutuksen päätteeksi. Jarrusatulan vaihdossa on rengas irroitettava autosta jonka jälkeen satulan pääsee irroittamaan ja asentamaan uuden tilalle.  Jarrunesteet on suositeltava vaihtaa samassa yhteydessä, sillä satulan vaihdon vuoksi on jarrujärjestelmä joka tapauksessa ilmattava.

Jarrusatulan vaihdon hintaan vaikuttaa se, käytetäänkö kokonaan uusia satuloita, vai esim. tehdaskunnostettuja, jotka ovat käytettyjä, mutta kokonaan uusilla osilla kunnostettuja satuloita. Tehdaskunnostetut ovat yleensä hieman halvempia.

Itse vaihtotyö on yleensä melko helppo ja onnistuu useimmilta korjaamoilta. Uusissa autoissa jarrunesteiden vaihto voi kuitenkin vaatia merkkikohtaisia testereita jarrujen ilmaamiseksi. Jarrusatulan vaihdon hintaan vaikuttaa myös satulan tyyppi. Isoissa ja tehokkaissa autoissa satula sisältävät enemmän jarrumäntiä ja satuloiden hinta on tällöin myös suurempi.

Jarrunesteen säännöllisellä vaihtamisella voidaan osaltaan pitää huoli siitä, ettei ruostetta tai muuta korroosiota pääse kertymään satulan sisään huonokuntoisen jarrunesteen vuoksi.


Aloita huoltoliikkeiden vertailu tästä


Asiakkaiden tarjouspyyntöjä

Jätä tarjouspyyntö ja vastaanota alueesi tarjoukset

Kilpailuta huoltosi tästä

Tarvitsetko apua AutoJerryn käytössä?
Voit aloittaa palvelun käytön jättämällä
uuden tarjouspyynnön täältä >>

Jo yli 500 000 suomalaista käyttää AutoJerryä auton huoltamiseen!

Mikäli mieltäsi askarruttaa jokin, katso Asiakaspalvelu-sivumme josta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.