Tarjousten hinnat vaihtelevat

Tutkimme välittämiämme tarjouksia kahden ja puolen vuoden ajalta. Havaitsimme paljon mielenkiintoisa asioita. Näimme muun muassa, että joka kolmas asiakas saa tarjouksissa yli 40% hintaeroja (matalin vrt. korkein tarjous). Näimme myös, että halvin hinta ei pelkästään riitä, vaan korjaamovalintaanne AutoJerryssä vaikuttaa myös korjaamon myöntämät takuut, korjaamon sijainti, jonojen pituus, lisäpalvelut ja erityisesti muiden asiakkaiden palautteet. Tässä artikkelissa katsomme kuitenkin hintaa hieman tarkemmin.

Alla olevassa tilastossa esittelemme huolto- ja korjaustarjousten hintoja autojen eri vuosimallien mukaan. Jokaiselle vuosimallille on laskettu kaikkien tarjousten keskiarvo. Lisäksi on laskettu kalleimpien ja halvimpien tarjousten keskiarvo kaikista töistä (n. 300 000 huoltotarjousta 982 automallille). 

Hintataso vaihtelee korjaamoiden välillä ja usein myös samassa korjaamossa työstä riippuen. Vertaileminen kannattaa!Korjaamo voi olla edullisin yhdessä työssä, mutta toisessa työssä sama korjaamo voi osoittautua keskimääräistä kalliimmaksi. Tarjottuun hintaan vaikuttaa moni asia, kuten varaosien hinta. Korjaamot käyttävät eri varaosatoimittajia ja varaosien hinnoissa voi olla isojakin eroja. Lisäksi kokemus samasta työstä vaikuttaa hintaan. Osa korjaamoista voi toisinaan myydä peruutusaikoja tai "varaa heti" aikoja edullisemmin ja esimerkiksi AutoJerryssä korjaamot pyrkivät myymään kalenterinsa tyhjät ajat täyteen.

AutoJerry kilpailuttaa autollesi parhaan huollon!

Yksittäisten töiden hinnoissa erot voivat olla suurempia kuin mitä tässä tilastossa näkyy. Tämä tulee esille erityisesti haastavammissa korjauksissa, jotka vaativat erityisosaamista. Suositut pienet työt, kuten öljynvaihto tai ilmastointihuolto, taas pienentävät keskiarvoistettua hintaa ja laskettujen hintojen eroja. Kannattaa myös huomioida se, että vertailussa olevien tarjousten sisällöt eivät ole aina identtisiä. Osassa tarjouksista voidaan tarjota esimerkiksi kattavampaa palvelua. Tässä tilastossa ei ole mukana rengastyöt ja rengasmyynnit.

Kilpailuta oma huoltosi tästä >>Kilpailuta huoltosi tästä