Autoilijat, aurinko ja puhtaat ikkunat – täydellinen yhdistelmä

Matalalta paistava kevättalven aurinko on taas täällä! Nyt kun aurinkolasit on jo kaivettu esille, on aika suorittaa myös muita keväisiä toimenpiteitä.

Liikenteessä kirkkaan auringonpaisteen kanssa pärjää helpommin, jos auton lasit ovat puhtaat ja ehjät. Puhdas lasi ei myöskään huurru niin helposti, kuin likainen. Naarmuinen tuulilasi aiheuttaa enemmän häikäisyä kuin hyväkuntoinen lasi. Keväisin kannattaa siis tarkistaa myös tuulilasin pyyhinten kunto, sillä likaiset pyyhkijät voivat naarmuttaa tuulilasia.

Häikäisee.” (anonyymi autoilija, jossain päin Suomea keväällä 2015)

 

Miten pidäikkunat puhtaana?

Lasien säännöllinen puhdistaminen on tärkeää, sisäpuolta unohtamatta! Erilaisia puhdistusaineita on tarjolla hyllykaupalla, mutta toisaalta taloudellinen ja ympäristöystävällinen ikkunanpesijä luottaa perinteisiin keinoihin.

Isoäidin vinkki on lisätä pesuveteen tilkka (1 rkl) etikkaa ja muutama tippa käsiastianpesuainetta, ja lopputuloksena on kirkkaat ikkunat. Myös tavallinen, kotitalouskäyttöön tarkoitettu ikkunanpesuaine on usein toimiva vaihtoehto.

Pesusaine pyyhitään pois nukkaamattomalla liinalla, ekologinen vaihtoehto ja ammattilaisten suosikki on vanha sanomalehti. Lasin ollessa täysin puhdas ja juovaton operaatio on valmis, viimeistelyn voi hoitaa vielä mikrokuituliinalla. Todella likaiseen tuulilasiin kannattaa käyttää vielä autovahamaista lasinkiillotusainetta, joka ei jätä juovia lasin pintaan. Ikkunanpesijän kannattaa olla tarkkana, että pesuainetta ei pääse roiskumaan maalipinnalle.

Autojen muotoilu tuo välillä omat haasteensa tuulilasin puhtaanapitoon, erityisesti nykyajan autojen tuulilasien alanurkkia on vaikea ylettyä puhdistamaan. Valmiita ratkaisuja ei ole tarjolla, mutta hyvällä mielikuvituksella varustettu ikkunanpesijä voi rakentaa kapeisiin tiloihin sopivia apuvälineitä. Mitähän MacGyver tekisi?

Puhdas ja ehjä tuulilasi on tärkeä osa liikenneturvallisuuutta. AutoJerry haastaakin jokaisen lukijan ikkunanpesutalkoisiin. Ja jos aikaa ei ole, homman voi siirtää vaikkapa puolisolle, anopille, naapurille tai omalle jälkikasvulle. Ai miten? Ehkä viimeistään tässä vaiheessa joutuu kilauttamaan sille ihmemiehelle..

Pst. Katso myös tietoa tuulilasin vaihdosta.


Lähteet: Auto Bild Suomi, Yle, Martat, Liikenneturva
Kuva www.flickr.com:
http://bit.ly/1EYcs4G
http://bit.ly/1GIpyrl
https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

 


OSALLISTU JA VOITA 100 € lahjakortti omalle lähikorjaamolle!

Kommentoimalla tätä esittelyä vähintään kolmella sanalla olet mukana arvonnassa. Kommentin on toki oltava positiivinen. Ja muistathan valita alla "Julkaise myös Facebookissa"Ja kun kilpaillaan pitäähän ne säännöt olla. Voit niitä lueskella tästä. :) Kilapailu voimassa 1.6.2015 asti.

 

Tarvitsetko apua AutoJerryn käytössä?
Voit aloittaa palvelun käytön jättämällä
uuden tarjouspyynnön täältä >>

Jo yli 500 000 suomalaista käyttää AutoJerryä auton huoltamiseen!

Mikäli mieltäsi askarruttaa jokin, katso Asiakaspalvelu-sivumme josta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.