Renkaathan ne pitäisi taas vaihtaa

Joko on aika rumbata kesärenkaiden kanssa?
Taas tanssitaan, nimittäin renkaanvaihtorumbaa! Kevät on täällä, ja se tarkoittaa sitä, että kesärenkaat on aika kaivaa esille.

Mutta milloin ne kannattaisi vaihtaa? Lain mukaan kesärenkaita on sallittua käyttää maaliskuun alusta, mutta terve järki kannattaa pitää mukana. Takatalvi voi yllättää, useammankin kerran!

Renkaiden vaihto on sellainen askare, joka helposti lykkääntyy. Siinä vaiheessa kun itse ehdit vihdoin ajatella asiaa, on jo koko muu naapurusto hoitanut asian pois päiväjärjestyksestä. Tuskanhiki vain kasvaa, kun rengasavainta ei löydy mistään ja auton mukana tullut tunkki sopisi paremmin lasivitriiniin muiden koriste-esineiden sekaan..

Jos renkaanvaihtofiiliksistä päällimmäisenä on ahdistus, renkaat kannattaa vaihdattaa ammattilaisella. Aika kannattaa kuitenkin varata jo hyvissä ajoin, ennen pahinta renkaanvaihtoruuhkaa! AutoJerryn rahanarvoinen vinkki autoilijalle: kun huollatat keväällä autosi, kannattaa pyytää korjaamolta tarjous renkaiden vaihtoon samalle käynnille! Useat korjaamot vaihtavat huollon yhteydessä renkaat huomattavasti edullisemmin.

Jos renkaat vaihtaa itse, ergonomisen työasennon tärkeyttä ei pidä väheksyä. Yksi autonrengas painaa noin kymmenen kiloa, joten oikea työasento on erityisen tärkeä. Renkaiden vaihtoon kannattaa varata riittävästi aikaa, sillä kiireessä vahinkoja syntyy helpommin. Näppärimmät renkaanvaihtajat ovat vuosien varrella keksineet mitä hienoimpia vinkkejä, joita ei Niksi-Pirkasta opi. Renkaanvaihtajakonkarin luottoasuste on rullaluistinsuojat: näin polvet eivät kipeydy kovalla asfaltilla häärätessä.

Tsemppiä tanssin pyörteisiin! Jos tanssikenkät ovat hukassa tai askeleet eivät muistu mieleen, siirrä homma ammattilaisille ja jätä tarjouspyyntö helposti sivuillamme

https://autojerry.fi/palvelut/renkaiden-vaihto/

Ps: Muistathan, että kitkarenkaiden pehmeä pintakumiseos kuluu nopeasti kesäolosuhteissa. Kitkarenkaiden pito märällä tai kuivalla asfatilla ei ole yhtä hyvä kuin kesärenkailla, joten ne eivät sovellu ympärivuotiseen käyttöön.

Nastarenkaat vaihtoon viimeistään 13.4.2015, jollei takatalvi yllätä.

Lähteet: Trafi, Nokian renkaat, Selkäliitto


OSALLISTU JA VOITA 100 € lahjakortti omalle lähikorjaamolle!

Kommentoimalla tätä esittelyä vähintään kolmella sanalla olet mukana arvonnassa. Kommentin on toki oltava positiivinen. Ja muistathan valita alla "Julkaise myös Facebookissa"Ja kun kilpaillaan pitäähän ne säännöt olla. Voit niitä lueskella tästä. :)


Tarvitsetko apua AutoJerryn käytössä?
Voit aloittaa palvelun käytön jättämällä
uuden tarjouspyynnön täältä >>

Jo yli 500 000 suomalaista käyttää AutoJerryä auton huoltamiseen!

Mikäli mieltäsi askarruttaa jokin, katso Asiakaspalvelu-sivumme josta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.