Montusta mittaa

Taisi olla Ford Mustangin syntymäpäivänä (17.4.2015), kun se meikäläisen menopeli otti jälleen kerran aikalisän – ja meni ja hajosi. Tällä kertaa lamarahoilla hoidettu kylänraitti monttuineen otti mittaa eturenkaasta. Eturengas hävisi mittelön– siltä hävisi oikea suunta.

Olin juuri lähdössä tarkastamaan, onko naapurikaupungin yrittäjän arvelemassa sukulaistensa rötöstely-epäilyssä laisinkaan perää. Tämmöinen normidekkarin normiduunipäivä piti olla tulossa.

Mikäpä se siinä muu auttoi, kun näppäillä taas kylän lähimmän autokorjaamon numero uuteen älyluuriin (Sampsung tällä erää) ja alkaa kriisisuunnitelman täytäntöönpano.

”Ei veikkoset, ei meillä enää pyöriä ole sunnattu vuosikausiin, kun nykyään pitäs olla ne moternit kalliit suuntausvekottimet, tietokoneohjaukset ja kaikki.  Enhän minä semmossia koskaan hommannu.” tuumasi korjaamon Erkki - tapansa mukaan ja vasta 10 minuuttisen ja yksityiskohtaisen selitykseni jälkeen. Erkin Escort-palveluhan oli paikkakunnan ensimmäinen huoltamo – nyt jo toisessa polvessa. Nimi oli muutaman kerran aiheuttanut Erkille hieman sekaannuksiakin.

”No millä hemmetillä minä nyt sinne työkeikalle lähden, pitäisi olla tien päällä jo illasta”.

”Kehtaisiko tuota sanoa… ” alkoi Erkki jaaritella, ja kuulosti samalla kolistelevan kuppeja ja laskevan kahvipannuun vettä hanasta. Erkki aikoi jäädä syksyllä eläkkeelle ja alkaa elämään herroiksi tienaamillaan autorahoilla. Fuengrigolasta Espanjasta oli juorujen mukaan ostanut kolmionkin jo.

”No sano nyt, ei tässä ole aikaa arvausleikkeihin. Pitää saada auto huoltoon ja pyörien suuntaus kuntoon.”.

”Kylillä taisivat K-raudassa puhua, että on joku semmoinen AutoJannu vai AutoJunnu. Vai mikä se nyt oli? Topi , mikä se paikka nyt oikein oli?” kuului Erkki huutelevan siskon pojalleen, joka oli korjaamolla apumiehenä.
Jossain tietokonehommissa Topi vissiin oli, kun kaupungista ei ollut löytynyt ammattia vastaavaa työtä. Ei se Topi-Juuso kyllä kovin rivakalta autohuoltomieheltä vaikuttanut, niin hoidetut kynnetkin eikä ainuttakaan rasvanlänttiä haalareissa.

”AutoJerry!” – kuulosti Topi-Juuso huutelevan taustalta.
”Niin mikä?”
AUTOJERRY” karjaisi Topi-Juuso yllättäen varsin rämäkällä ja miehekkäällä äänellä.
”Sanoitko sinä tosiaan että AutoJerry, onpas siinä kummallinen nimi korjaamolla. Mitä lie kotkotuksia.” päivitteli Erkki.

Kiittelin Erkkiä – ja riittävästi johtolankoja saaneena aloin pureutumaan pulmaan itse. Edistyneenä alani ammattilaisena olin perehtynyt teknisiin puoliinkin, niinpä näpyttelin uudenkarheaan tietokoneeseeni hakukoneeseen tuon mystisen autohuoltoa ja -korjaamoa tarjoavan AutoJerryn nimen…

Illalla kurvailinkin jo kohteeseen ja 342 kupruilevaa ja routaista kilometriä taittui hetkessä. Mikäpä siinä oli ajellessa ohjaus sutjakkaasti kääntyillen ja autokin kiilsi puhtauttaan, olivat mokomat sen uudella korjaamolla pesseetkin.

Pikkuisen ottaa nyt päähän kyllä: miten minä tässä varjostuskeikassa pysyn pimennossa, kun auto kiiltää kuin Naantalin aurinko?

Blogia kirjoittaa : @psaastamoinen: Sitikalla kurvaileva parkkipirkkojen kauhu ja taajamaratsioiden raikulikuski, jolla todellisuus sekoittuu mahdollisuuksiin ja mielikuvitus tekee tepposia harva se päivä. Motto: Ota tilaisuudesta riski vaari.


OSALLISTU JA VOITA 100 € lahjakortti omalle lähikorjaamolle!

Kommentoimalla tätä esittelyä vähintään kolmella sanalla olet mukana arvonnassa. Kommentin on toki oltava positiivinen. Ja muistathan valita alla "Julkaise myös Facebookissa"Ja kun kilpaillaan pitäähän ne säännöt olla. Voit niitä lueskella tästä. :)


Tarvitsetko apua AutoJerryn käytössä?
Voit aloittaa palvelun käytön jättämällä
uuden tarjouspyynnön täältä >>

Jo yli 500 000 suomalaista käyttää AutoJerryä auton huoltamiseen!

Mikäli mieltäsi askarruttaa jokin, katso Asiakaspalvelu-sivumme josta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.