Väärin pysäköity heteka

”Tuomi on virran eikun järven rannalla” rallattelin aamulla ani varhain ajellessani Tuomiojärven rannalla. Olin saanut mojovat kuvat ja todisteet naapurikaupungin yrittäjä Vesterisen ketkulan siskonmiehen puuhista. Siellä se piti polkupyöräkorjaamoa ja myymälää omaan pussiinsa – vaikka olivat Vesterisen kanssa samassa firmassa muka.

Suupielet kulmakarvoja kohti sojottaen haaveilin jo kupillisesta kahvia Tourulan Nesteellä, siellä kun oli kahvi niin tuoretta – ja kahvilan emännätkin…
”Mitä jumankauta…” karjaisin samalla kun painoin 46 numeroisen bootsini tiukkaakin tiukempaan jarrupolkimelle.
Ehdin juuri ja juuri pysäyttää Fordini.
Keskellä tietä seisoi sänky. Sellainen retkiheteka. Sängyssä nukkui ilmiselvästi ilmielävä kuorsaava karpaasi. Noh, sen selvyyttä kyllä alkuunsa epäilin.
Hieman varovasti kapusin auton ovesta ulos ja tarkastin onko mies hengissä. Olihan se. Eikä henkikään haissut ruotsinlaivalle. Enää. Piilokameraakaan en nähnyt, 20 vuoden yksityisetsivän kokemuksella olisin sen kyllä haistanut kilometrien päähän.

”Huomenta” kajautin. Pölämystynyt mies singahti pystyyn vikkelämmin kuin uskoinkaan.
”Pysäköintisakon paikka taitaisi olla hetekalle ja kuskille, jahka Jyväskylän lappuliisat heräävät. Liekö sulla oikea ZZZ-korttiakaan tuon ajamiseen”

Istuimme kohta rinnakkain ja vaitonaisina Fordissani, sänky köytettynä katolle.
Isännällä oli tullut muutossa pientä kinaa rouvan kanssa – samalla olivat tipahtaneet kyydistä mies ja sänky. Äkäspäissään herra oli aikonut pikkuiset tirsat vaan ottaa …
Rahasta mokomat olivat saaneet sanaharkan aikaan – kuulemma isännän armas Lancia oli jo talouspäällikön giljotiinin alla, kun huoltoon menisi yli tonni taas. Miehen noustessa ja kiitellessä kyydistä löin hänelle kouraan sen AutoJerryltä saamani kortin – ”Eihän se ota jos ei annakaan, jos vaikka halvemmilla huoltokuluilla saisit rouvankin leppymään”.

Pyyhin sokerinmuruja parransänkeni seasta ja hörppäsin loput kahvit kitusiini. Pitäisi vielä tankata, tarkastaa öljyt ja suunnata nokka kohti tukikohtaa.

Blogia kirjoittaa : @psaastamoinen: Sitikalla kurvaileva parkkipirkkojen kauhu ja taajamaratsioiden raikulikuski, jolla todellisuus sekoittuu mahdollisuuksiin ja mielikuvitus tekee tepposia harva se päivä. Motto: Ota tilaisuudesta riski vaari.


OSALLISTU JA VOITA 100 € lahjakortti omalle lähikorjaamolle!

Kommentoimalla tätä esittelyä vähintään kolmella sanalla olet mukana arvonnassa. Kommentin on toki oltava positiivinen. Ja muistathan valita alla "Julkaise myös Facebookissa"Ja kun kilpaillaan pitäähän ne säännöt olla. Voit niitä lueskella tästä. :)


Tarvitsetko apua AutoJerryn käytössä?
Voit aloittaa palvelun käytön jättämällä
uuden tarjouspyynnön täältä >>

Jo yli 500 000 suomalaista käyttää AutoJerryä auton huoltamiseen!

Mikäli mieltäsi askarruttaa jokin, katso Asiakaspalvelu-sivumme josta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.