Onko Susie Wolff seuraava Formula 1 -kilpailuihin osallistuva naiskuski?

Susie Wolff, 33, työskentelee Williamsin F1-tallin testikuljettajana. Skotlantilainen nainen osallistui toukokuussa Espanjan GP:n ensimmäisiin harjoituksiin. Vaikka nainen pääsi hieman lähemmäs unelmaansa, hän on silti vielä kaukana GP-kisan kuljettajan paikasta.

”Testikuskin paikka on kaukana kisakuskista”, nainen summaa. ”Olen todistanut olevani osaava, kuulun erittäin kilpailuhenkiseen tiimiin ja ajan autoa, jolla on mahdollista saavuttaa paikka kärkikolmikossa”. Nainen myöntää olleensa pettynyt kuullessaan, että Adrian Sutil palkattiin varakuskiksi tälle kaudelle. ”Se oli kuin merkki, että vaikka olen lähellä, olen silti vielä todella kaukana tavoitteestani.”

Kun Valtteri Bottas loukkasi selkänsä ennen toukokuun kisaa, ei Williamsin tallissa ollut tarjolla varakuskia niin lyhyellä varoitusajalla. Wolffin kilpailijalisenssi sallii osallistumisen ainoastaan harjoituksiin. Lisäksi tiimin mielestä naisen osallistuminen kisaan olisi ollut liian suuri riski, sillä nainen ei ole osallistunut autokilpailuihin sitten vuoden 2012. Yksipaikkaisella formulalla nainen kilpaili viimeksi yli kymmenen vuotta sitten.

Formulamoguli Bernie Ecclestone ehdotti huhtikuussa, että naisille voitaisiin perustaa oma F1-sarja. Ecclestonen mukaan naiset saisivat oman sarjan avulla mahdollisuuden tuoda oman osaamisensa paremmin esille, ja he saavuttaisivat paljon huomiota ja sponsoreiden mielenkiinnon helpommin.

Wolff tyrmää Ecclestonen ehdotuksen: ”Mistä edes löydettäisiin lähtöruutuihin tarpeeksi osaavia naisia? Olen aina osallistunut kisoihin normaalina kisaajana, joten miksi yhtäkkiä kisaisin vain naisia vastaan?” Wolffin mielestä erillinen sarja ei edistäisi naiskuskien asemaa F1-maailmassa, vaan se veisi kehitystä taaksepäin.

Formula 1 -viikonloppuihin on aikaisemmin osallistunut vain viisi naista. Aika näyttää, pääseekö Wolff osallistumaan F1-kisaan kuskina. Jäämme innolla odottamaan, kuinka naisen ura etenee!

Lähde: bbc.com, business-standard.com


OSALLISTU JA VOITA 100 €:N LAHJAKORTTI!

Kommentoimalla tätä esittelyä vähintään kolmella sanalla olet mukana arvonnassa. Kommentin on toki oltava positiivinen. Ja muistathan valita alla "Julkaise myös Facebookissa"Ja kun kilpaillaan pitäähän ne säännöt olla. Voit niitä lueskella tästä. :)

 

Tarvitsetko apua AutoJerryn käytössä?
Voit aloittaa palvelun käytön jättämällä
uuden tarjouspyynnön täältä >>

Jo yli 500 000 suomalaista käyttää AutoJerryä auton huoltamiseen!

Mikäli mieltäsi askarruttaa jokin, katso Asiakaspalvelu-sivumme josta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.