Auton vianetsintä

Tarvitsetko palvelua Auton vianetsintä?

Vastaanota tarjouksia työstä Auton vianetsintä

Kilpailuta sopivin huolto helpommin


Jätä tarjouspyyntö palvelusta Auton vianetsintä

Yli 100 miljoonaa euroa tarjouksia välitetty


Lisää tietoa aiheesta auton vianetsintä


Miten vianhaku tapahtuu?

Yleensä vianetsinnässä korjaamo käyttää tuntihintaa veloittaessaan asiakasta. Vasta vianhaun jälkeen asiakas voi päättää aloitetaanko varsinainen korjaus.

Sinun on myös hyvä huomata, että korjaamot tyypillisesti myös veloittavat erikseen vikakoodin lukulaitteen käytöstä, sillä laadukkaat merkkikohtaiset lukulaitteet ovat merkittäviä investointeja korjaamoille.

OBD

OBD:n tehtävä on valvoa kaikkia päästöihin vaikuttavia komponentteja ja toimintoja. Mahdolliset viat ilmoitetaan kuljettajalle vikamerkkivalolla. OBD-järjestelmä otettiin USA:ssa käyttöön vuonna 1988. Kyseinen järjestelmä oli nykyisen OBD II –järjestelmän ensimmäinen versio OBD I. OBD II otettiin USA:ssa käyttöön vuonna 1994. OBD II tuli pakolliseksi bensiinikäyttöisissä autoissa Euroopassa EURO 3 -päästömääräysten myötä vuonna 2001. Dieselkäyttöisissä autoissa OBD II tuli pakolliseksi vuonna 2003.

OBD-diagnoosi on kohtuullisen helppo suorittaa, mutta se vaatii diagnoositesterin, jotta saadaan mahdollisimman tarkkaa tietoa auton järjestelmästä. On olemassa yleistestereitä, joista saadaan käytännössä vain vikakoodit, jotka voidaan myös nollata. Merkkikohtaiset testerit ovat yleensä monipuolisempia laitteita, joilla voidaan esimerkiksi myös koodata auton järjestelmään uutta tietoa. Esimerkiksi joihinkin autoihin jälkiasennettu vetokoukku pitää koodata järjestelmään, jotta auto tunnistaa sen.

OBD-diagnoosissa on tietty protokolla, jota seurataan. Ensimmäisenä testeri kiinnitetään OBD-pistokkeeseen, jota kautta suoritetaan järjestelmän diagnoositietojen sekä rakenneinformaation luku. Seuraavaksi luetaan vikamuisti, josta selviävät mahdolliset syyt vikavalon syttymiseen. Saadut tulokset tulostetaan, jotta voidaan seurata, syttyykö sama vika uudelleen. Seuraavassa vaiheessa vikamuisti tyhjennetään, jonka jälkeen voidaan seurata syntyykö vika uudelleen.

 


Aloita huoltoliikkeiden vertailu tästä


Asiakkaiden tarjouspyyntöjä

Jätä tarjouspyyntö ja vastaanota alueesi tarjoukset

Kilpailuta huoltosi tästä

Tarvitsetko apua AutoJerryn käytössä?
Voit aloittaa palvelun käytön jättämällä
uuden tarjouspyynnön täältä >>

Jo yli 500 000 suomalaista käyttää AutoJerryä auton huoltamiseen!

Mikäli mieltäsi askarruttaa jokin, katso Asiakaspalvelu-sivumme josta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.