Eukonkantoa ja löpö loppu

”Vuan suattaapa tuo ollakkii että kiännyt seuroovasta tienhuarasta oikialle ja sittä somimoilleen puikahat kohta vasemppaan. Niin aevan kohta niät sen punasen puttiikin, siitä taes pittee kurvata sittä vasemppaan. Enpä tuota selevemmiin osssoo selostoo. Vaekka taetaa isännältä uupua se akkahii? ” 

Veivasin Fordin ikkunan kiinni. Jep. Tällä mennään. GPS olisi ollut helpommin ymmärrettävä, vaan kun se oli Aino-tyttärelläni lainassa.
Koetin siis löytää Sonkajärvellä sen Eukonkannon tapahtumapaikan. Savolaisethan ovat auliita opastamaan, mutta turistidekkarilla voi mennä hetki sulatellessa …
Ja juu, ei ole edelleenkään kiviriippana omaa eukkoa kannettavana.
Mutta Tallinnassa on eräs kuntosalin pitäjän rotevahko vaimo, joka epäili ukkonsa Soome bisnesmatkoilla urheilevan ihan omiaan.
Haasteena oli saada pitävä todiste, jossa näkyy muutakin kuin urheiluväline takaapäin.
(siis lajia tuntemattomille, tyypillisen eukonkantotekniikka on ”roikottoo akkoo” selkäpuolella pää alaspäin. Tällöin hallitseva näkymä kohdistuu hallituksen pohjapuoleen).

Havahduin, kun tien poskessa nökötti virolaisilla rekkareilla varustettu maasturi. Ja vieressä koreaakin koreampi neito. Luonnonkaunis ei ollut oikea adjektiivi kuvaamaan kaunotarta. Lamppu syttyi päässäni. Jarruteltuani vilkaisin nopsaan kännykkääni evernoteseihini, ja rekkari oli sama kuin tämänkertaisella pokallani.
”Should I now call this AutoJerry.fi, that Dimitri advised me to do, if I have problems?” Kurkkasimme maasturin mittaristoa, ja totesin, ettei tällä kertaa AutoJerrystä ole apua.
Tankki oli tyhjä. Ei dieselin pisaraa. Omassa Jerrykanisterissani oli 95E:tä, joten tsekkasimme rouvan (tai ennakkotietojeni mukaan sihteerin) GPS:stä Rutakontieltä huolto-aseman.
Sinne siis, eihän sitä edes varjostettavaa voi pulaan jättää.
Kiitollisena Kadi Angelika Meelike tarjosi minulle ihan Hollivootissa savolaista Pekonipossua .
Maha täynnä livahdin karkuun ennen Dimitrin saapumista. Kyllä sattuma auttoi nyt tätä projektiani.
Laskeskelin mielessäni, että muutama kuva Eukokannosta ja case is closed.

Blogia kirjoittaa : @psaastamoinen: Sitikalla kurvaileva parkkipirkkojen kauhu ja taajamaratsioiden raikulikuski, jolla todellisuus sekoittuu mahdollisuuksiin ja mielikuvitus tekee tepposia harva se päivä. Motto: Ota tilaisuudesta riski vaari.


OSALLISTU JA VOITA 100 € lahjakortti omalle lähikorjaamolle!

Kommentoimalla tätä esittelyä vähintään kolmella sanalla olet mukana arvonnassa. Kommentin on toki oltava positiivinen. Ja muistathan valita alla "Julkaise myös Facebookissa"Ja kun kilpaillaan pitäähän ne säännöt olla. Voit niitä lueskella tästä. :)

 

Tarvitsetko apua AutoJerryn käytössä?
Voit aloittaa palvelun käytön jättämällä
uuden tarjouspyynnön täältä >>

Jo yli 500 000 suomalaista käyttää AutoJerryä auton huoltamiseen!

Mikäli mieltäsi askarruttaa jokin, katso Asiakaspalvelu-sivumme josta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.