Jakoketjun vaihto

Tarvitsetko palvelua Jakoketjun vaihto?

Vastaanota tarjouksia työstä Jakoketjun vaihto

Kilpailuta sopivin huolto helpommin


Jätä tarjouspyyntö palvelusta Jakoketjun vaihto

Yli 100 miljoonaa euroa tarjouksia välitetty


Lisää tietoa aiheesta jakoketjun vaihto


Jakopään ketjua ei yleensä ole missään autossa määrätty säännöllisesti vaihdettavaksi kohteeksi. Kannattaa kuitenkin ehdottomasti tarkastaa omasta autostaan, onko auton valmistaja määrännyt ketjulle jonkin vaihtovälin.

Yleensä jakoketju joudutaan kuitenkin vaihtamaan siinä vaiheessa, kun sen tai ketjun kiristimen kunto on mennyt niin huonoksi, että auton toiminta heikkenee. Merkkejä kuluneesta ketjusta tai kiristimestä voivat olla huono moottorin käynti tai esimerkiksi "rallattava" ääni konehuoneesta auton tyhjäkäynnillä. Ketjun tai kiristimen kuluminen ei yleensä ole ennustettavissa tiettyjen ajettujen kilometrien mukaan, vaan saattaa kulua nopeammin esimerkiksi erilaisella ajotyylillä tai huonommalla moottoriöljyllä tai pitkällä öljyn vaihtovälillä. Joissain autoissa ikuiseksi ajateltu ketju tai sen kiristin on hajonnut jo ennen 100 tkm ja toisissa autoissa ketju kestää helposti koko auton eliniän.

Jakoketjun vaihdon hintaan vaikuttaa suuresti se, että vaihdetaanko ketju ennenkuin sen huono kunto tai peräti katkeaminen aiheuttaa moottorivaurion. Yleensä lähes joka autossa myös ketjun vaihtamiseen menee runsaasti aikaa, sillä ketju sijaitsee moottorin sisässä. Joissain autoissa, joissa moottori on pitkittäin, saattaa ketju sijaita moottorin takana konehuoneessa ja ketjun vaihtamiseksi koko moottori saatetaan joutua irroittamaan. Edullisimmaksi tulee huonokuntoisen ketjun kohdalla aina vaihdattaa ketju ja kiristin ja joissain tapauksissa myös ketjun ohjain mahdollisimman pian, jos havaitset moottorista esimerkiksi "rallattavaa" ääntä.


Aloita huoltoliikkeiden vertailu tästä


Asiakkaiden tarjouspyyntöjä

Jätä tarjouspyyntö ja vastaanota alueesi tarjoukset

Kilpailuta huoltosi tästä

Tarvitsetko apua AutoJerryn käytössä?
Voit aloittaa palvelun käytön jättämällä
uuden tarjouspyynnön täältä >>

Jo yli 500 000 suomalaista käyttää AutoJerryä auton huoltamiseen!

Mikäli mieltäsi askarruttaa jokin, katso Asiakaspalvelu-sivumme josta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.