Raitisilmansuodattimen vaihto

Tarvitsetko palvelua Raitisilmansuodattimen vaihto?

Vastaanota tarjouksia työstä Raitisilmansuodattimen vaihto

Kilpailuta sopivin huolto helpommin


Jätä tarjouspyyntö palvelusta Raitisilmansuodattimen vaihto

Yli 100 miljoonaa euroa tarjouksia välitetty


Lisää tietoa aiheesta raitisilmansuodattimen vaihto


Raitisilmansuodattimen tehtävä on suodattaa auton ohjaamoon tulevaa ilmaa. Näin ehkäistään haitallisten ja jopa terveydelle vaarallistan hiukkasten kulkeutumista hengityksen mukana keuhkoihin liikeenteessä ollessa. Raitisilmansuodatin suodattaa ilmaa joko mekaanisesti, jolloin kyseessä on tavanomainen paperinen/pahvinen raitisilmansuodatin. Suodatus voi olla myös mekaaninen ja kemiallinen, jolloin kyseessä on aktiivihiilisuodatin.
Markkinoilla on myös suodattimia, jotka torjuvat bakteereita.

Raitisilmansuodattimen vaihto kuuluu yleensä auton määräaikaishuolto-ohjelmaan, mutta jos et ole varma onko sitä vaihdettu tai autoa on huollettua muuten, kuin määräaikaishuolto-ohjelman mukaisesti, niin kannattaa selvittää, onko jo aika vaihtaa uuteen. Pahimmillaan vanha suodatin voi kerätä kosteutta ja alkaa jopa homehtua. Tällöin auton sisälle tuleva ilma ei ole enää puhdasta ja kostealla kelillä ajaessa voivat ikkunat olla kokoajan huurussa.

Jos et ole varma, minkälainen suodatin autossasi kuuluu olla tai miten se vaihdetaan, niin kannattaa suodattimen vaihto jättää ammattilaiselle. Suodatinta voidaan suositella vaihdettavaksi jokaisen öljynvaihdon yhteydessä, jolloin voidaan varmistaa, että se on aina hyvässä kunnossa, eikä pääset tukkiutumaan esim. lehdistä ja havuista ja muusta liasta. Raitisilmansuodattimen hinta on tyypillisesti noin 20€ - 50€ riippuen mallista. Asentamiseen kuluu aikaa tyypillisesti muutamasta minuutusta noin 20 minuuttiin.


Aloita huoltoliikkeiden vertailu tästä


Asiakkaiden tarjouspyyntöjä

Jätä tarjouspyyntö ja vastaanota alueesi tarjoukset

Kilpailuta huoltosi tästä

Tarvitsetko apua AutoJerryn käytössä?
Voit aloittaa palvelun käytön jättämällä
uuden tarjouspyynnön täältä >>

Jo yli 500 000 suomalaista käyttää AutoJerryä auton huoltamiseen!

Mikäli mieltäsi askarruttaa jokin, katso Asiakaspalvelu-sivumme josta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.