Öljynvaihdon ABC osa C

Oikea öljy sille tarkoitettuun moottoriin

Omaan autoon öljyä valitessa valikoima marketin hyllyllä voi yllättää. On puolisynteettisiä ja täyssynteettisiä ja uudemmissa autoissa käytettäviä Longlife -öljyjä. Lisäksi tulee tietää oikea viskositeettiluokka, eli helpommin ilmaistuna öljyn juoksevuus tai paksuus. Lisäksi auton valmistaja saattaa suositella jonkin tietyn öljymerkin öljyä.

Yksinkertaisesti sanottuna öljyjen tärkein ero on se, mikä on perusöljyn osuus öljyssä ja sen lisäaineistus. Eri tavalla lisäaineistamalla saadaan öljyyn eri ominaisuuksia, esimerkiksi vähäinen noen muodostaminen. Jos päätät hankkia öljyn itse, kannattaa aina noudattaa autonvalmistajan suositusta. Päättäessäsi käyttää korjaamoa on oikean öljyn valinta tällöin korjaamohenkilökunnan vastuulla.

On tärkeää huolehtia siitä, että valittu öljytyyppi on auton valmistajan suosittelema: tietyt öljyt on suunniteltu sopimaan yhteen tiettyjen moottoreiden kanssa. Erityisesti uudemmissa autoissa on moottorin toimivuuden kannalta tärkeää, että käytetään valmistajan suosittelemaa öljyä. Väärä öljy voi aiheuttaa uusissa dieseleissä hiukkassuodattimen tukkeutumista ja muidenkin pakokaasujen jälkikäsittelyn osien ennenaikaista sotkeutumista.

Kun käytät korjaamoa, oikean öljyn valinta on korjaamohenkilökunnan vastuulla.

Tavanomaisiin öljyihin nähden Longlife –öljyt ovat voimakkaammin lisäaineistettuja öljyjä. Pidempi vaihtoväli perustuu siihen, että ne estävät esimerkiksi noen ja tuhkan muodostumista ja pystyvät säilyttämään voitelevat ominaisuutensa pidempään, vaikka niihin on kertynyt moottorista kosteutta ja likaa. Yleensä Longlife –öljyjä käytetään nykyaikaisissa dieselautoissa. Vaikka Longlife –öljyt ovat suunniteltu pitkälle öljynvaihtovälille, on kuitenkin erittäin suositeltavaa vaihtaa öljyt mieluummin useammin kuin harvemmin.

TARVITSETKO ÖLJYNVAIHTOA?

Kilpailuta öljynvaihto tästä --> 

KATSO PALJONKO AUTOSI ÖLJYNVAIHTO MAKSAA?

Katso öljynvaihdon hinnat --> 

 

OSALLISTU JA VOITA öljynvaihto ammattilaisen tekemänä!

Kommentoimalla tätä blogia vähintään kolmella sanalla olet mukana arvonnassa. Muista valita alla "Julkaise myös Facebookissa"! Ja kun kilpaillaan pitäähän ne säännöt olla. Voit niitä lueskella tästä. :) 

 

Tarvitsetko apua AutoJerryn käytössä?
Voit aloittaa palvelun käytön jättämällä
uuden tarjouspyynnön täältä >>

Jo yli 500 000 suomalaista käyttää AutoJerryä auton huoltamiseen!

Mikäli mieltäsi askarruttaa jokin, katso Asiakaspalvelu-sivumme josta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.