Öljynvaihdon ABC osa D

Vaihtaminen ja lisääminen

Mikäli työkalut pysyvät käsissäsi ja sinulla on paikka ja mahdollisuus huoltotöihin, olisi öljyn ja suodattimen vaihto kohtuullisen yksinkertainen toimenpide tehdä itsekin. Itse vaihtaessa on kuitenkin huolehdittava käytetty öljy ja vanha öljyinen suodatin asianmukaisesti kierrätykseen. Et saa myöskään omalle työllesi takuuta, jos sattuisitkin vaihtamaan väärät öljyt tai vaihtamaan väärän määrän öljyä, josta seuraisi moottorivaurio. Lisäksi takuunalaisen auton takuu ei säily.

Öljyn ja suodattimen vaihdattaminen huoltokorjaamossa on edullinen ja nopea toimenpide, jossa ammattilainen joko valuttaa öljypohjan propun kautta vanhat öljyt pois tai imee öljyt tarkoitukseen tehdyllä imurilla. Autoosi laitetaan Oikea öljy takuulla! oikea määrä varmasti oikeantyyppistä öljyä ja aina uusi suodatin. Korjaamo huolehtii myös jätteiden hävityksestä. Työlle tulee luonnollisesti myös takuu.

Öljyn lisääminen moottoriin on helppo tehdä itsekin. Moottori kuluttaa käytännössä aina käynnissä ollessaan öljyä, toiset autot olemattoman vähän ja toiset enemmän. Siksi autossa kannattaisikin pitää mukana pieni öljypullo samaa öljyä, mitä moottorissakin on. Jos tienpäällä auton varoitusvalo syttyy palamaan, voit lisätä ensin muutaman desin, odottaa moottori sammutettuna noin 15 min ja tarkastaa öljyn tason mittatikusta tai auton tietokoneesta. Tarpeen vaatiessa lisää öljyä desi tai kaksi.

Tässäpä vielä esimerkki siitä, kuinka öljyä ei tule lisätä :)

TARVITSETKO ÖLJYNVAIHTOA?

Kilpailuta öljynvaihto tästä --> 

KATSO PALJONKO AUTOSI ÖLJYNVAIHTO MAKSAA?

Katso öljynvaihdon hinnat --> 

OSALLISTU JA VOITA öljynvaihto ammattilaisen tekemänä!

Kommentoimalla tätä blogia vähintään kolmella sanalla olet mukana arvonnassa. Muista valita alla "Julkaise myös Facebookissa"! Ja kun kilpaillaan pitäähän ne säännöt olla. Voit niitä lueskella tästä. :) 

Tarvitsetko apua AutoJerryn käytössä?
Voit aloittaa palvelun käytön jättämällä
uuden tarjouspyynnön täältä >>

Jo yli 500 000 suomalaista käyttää AutoJerryä auton huoltamiseen!

Mikäli mieltäsi askarruttaa jokin, katso Asiakaspalvelu-sivumme josta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.