Öljynvaihdon ABC osa B

Milloin vaihtaa öljyt ja kannattaako ylipäätään?

Auton huolto-ohjelmassa on määrätty tarkka huoltoväli, joka vaihtelee autokohtaisesti. Huolto-ohjelma löytyy yleisimmin auton omasta huoltokirjasta tai käsikirjasta. Huoltokirjasta löytyy suositus myös sopivan moottoriöljyn valintaan.

Vaikka ajokilometrien määrä jäisikin vähäiseksi, Ainakin kerran vuodessa!kannattaa öljynvaihto suorittaa vuosittain. Pakkasella öljyn täytyy voidella moottoria, vaikka lämpötila muuttuu moottorissa hetkessä kymmenistä pakkasasteista yli sadan asteen lämpöön. Öljyyn pääsee kerääntymään tavallista enemmän vettä, jota suodatin ei poista. Vesi häviää öljyn lämmetessä, mutta öljy menettää ominaisuuksiaan. Lisäksi nykivä kaupunkiajo kuormittaa öljyä enemmän, kuin tasainen ajo, jossa moottori pyörii tasaista nopeutta.

Lisäksi vaihtoväliin vaikuttaa käytettävän öljyn laatu: esimerkiksi Longlife -öljyjen vaihtoväliksi mainostetaan jopa 30 000 kilometriä tai kaksi vuotta. Tavanomaisilla synteettisille moottoriöljyille vaihtoväli on yleensä 10 000 – 15 000 km. Öljyjen vaihto useammin kuin valmistaja suosittelee ei missään nimessä ole väärin. Useammin vaihdettu öljy pitää moottorin puhtaampana ja paremmin voideltuna.

Mikäli ajat paljon lyhyttä ajoa, eivätkä huoltovälin kilometrit ehdi täyttyä esimerkiksi vuodessa, kannattaakin auto käyttää määräaikaishuollon lisäksi vuosihuollossa, jossa öljyt ja öljyn suodatin voidaan vaihtaa uusiin ja varmistaa näiltä osin moottorin toimivuus.

Kilpailuta öljynvaihto jo tänään!

TARVITSETKO ÖLJYNVAIHTOA?

Kilpailuta öljynvaihto tästä --> 

KATSO PALJONKO AUTOSI ÖLJYNVAIHTO MAKSAA?

Katso öljynvaihdon hinnat --> 

OSALLISTU JA VOITA öljynvaihto ammattilaisen tekemänä!

Kommentoimalla tätä blogia vähintään kolmella sanalla olet mukana arvonnassa. Muista valita alla "Julkaise myös Facebookissa"! Ja kun kilpaillaan pitäähän ne säännöt olla. Voit niitä lueskella tästä. :) 

Tarvitsetko apua AutoJerryn käytössä?
Voit aloittaa palvelun käytön jättämällä
uuden tarjouspyynnön täältä >>

Jo yli 500 000 suomalaista käyttää AutoJerryä auton huoltamiseen!

Mikäli mieltäsi askarruttaa jokin, katso Asiakaspalvelu-sivumme josta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.